Спецможливості
Новини

2016/17 МР був найуспішнішим для АПК за всі роки незалежності, — Grain Ukraine-2017

07.07.2017
1667
2016/17 МР був найуспішнішим для АПК за всі роки незалежності, — Grain Ukraine-2017  фото, ілюстрація

Урожайність у 2016/17 маркетинговому році була найбільшою за останні 84 роки, а сезон – найкращим за всі роки незалежності. Було експортовано 45 млн т зерна, п’ята частина вантажів була вивезена через порт «Южний». Про це в рамках Graine Ukraine-2017 повідомив СЕО групи терміналів «ТИС» Андрій Ставніцер, передає кореспондент propozitsiya.com.

Не замовчувати факти корупції закликав представників агробізнесу міністр інфраструктури України Володимир Омелян. Він пообіцяв відремонтувати дороги та реформувати «Укрзалізницю». «На «Укрзалізниці» є зловживання. Ведеться дискусія щодо підняття тарифів. Бачите хабарництво – не мовчіть. Бізнес має грюкнути кулаком по столу і сказати – так більше не буде», – сказав міністр інфраструктури і повідомив, що «не є фаном «Укрзалізниці».

На його думку, «Укрзалізниця» повинна відповідати лише за залізничне полотно, а локомотиви та вагони мають бути приватними. Відповідний законопроект вже подано до Верховної Ради. Відтак В. Омелян закликав представників аграрного бізнесу готуватися до нових умов вже зараз.

Міністр інфраструктури висловив сподівання, що в разі прийняття парламентом закону про розвиток річкового транспорту, дніпровська річкова логістика допоможе транспортувати 35 млн т вантажів щорічно.

Заступник міністра агрополітики Ольга Трофімцева нагадала, що Україна вже зараз є доволі великим гравцем на світових аграрних ринках. «Це заслуга і малих компаній, і тих, хто допомагає продавати. Ми хотіли б набагато активніше співпрацювати з виробниками, щоб бізнес не просто розвивався, а диверсифікувався. У 2016-му найбільш вузьким місцем було є не виробництво, а інфраструктура. Вивезти урожай було проблемою».

О.Трофімцева закликала виробників не економити на якості: «Коли нехтуєте якісною фумігацією, ви не економите, а ризикуєте репутацією України як надійного експортера продуктів харчування».

Світлана Цибульська, s.tsybulska@univest.media.com

Інтерв'ю
В Україні традиційно нарікають на відірваність освіти від практики, яка виникла ще в радянські часи, коли на виробництві молодим спеціалістам прямим текстом казали: «Забудьте все, чому вас навчали в вузі». Однак деякі аграрні вузи вирішили... Подробнее
Швидка зміна кліматичних умов, нестійка економічна ситуація в Україні та світі, обмеження доступу до основних виробничих ресурсів та їхнє суттєве здорожчання змушують як світових, так і вітчизняних аграріїв шукати більш раціональні... Подробнее

1
0